001

Løypebeskrivelse
Starten er fra Niingsveien i Bogen ved Turlagets parkeringsplass og oppslagstavle. Turen går opp mot Rogndalen, videre til trimkassen på Strandfjellet. Første etappe av selve "Panoramaløypa" går derfra til Resskvanto, hvor Turlaget også har en trimkasse. Avstanden er 3,2 km. Den som ønsker å avbryte turen her, kan gå ned merket løype til Dragvik.
Neste etappe er over til Skinnstakkvatna. Her kan man velge to traseer den første biten: Ei litt bratt og "luftig" løype, eller ei mer "barnevennlig". Disse møtes altså etter ca. en km. På denne etappen passerer vi løypas høyeste punkt, 755 moh. Etappe 2 er 3,8 km, og går i særlig vakkert landskap. Den ender ved Turlagets trimkasse ved Nedre Skinnstakk, og derfra fortsetter en ned turløypa til Klubbfjellvatn og videre fram til enden av Fjellveien på Lakså, "Nordkapp". Det er 2,4 km fra dette punktet ned til E 10.
Hele turen fra Niingsveien til "Nordkapp" er 15,2 km. Beregnet tid: 8 timer, inkl. pauser. Turen betegnes som "litt krevende". Det er mange km som skal tilbakelegges, og det er også mange høydemeter som skal gåes opp og ned. Det er IKKE nødvendig å klatre noe sted, en går trygt og godt til fots på vanlig turvis.

 


005 kopiUtsikt mot Bogenområdet, sett fra første del av løypa ovafor Strandfjellet. Foto: Hans Johnny Nilssen

002 kopiUnder veis finner man også muligheter for ly langs løypa. Dette er "Bjørnehiet", tilrettelagt av Bjørn Tversland. På bildet: Gøril Sørensen. Foto: Hans Johnny Nilssen

004 kopi
Det er panoramautsikt også mot de mektige fjellene som er rundt oss. Vi ser også at løypa er godt merket med varder. Foto: Ingunn OttemKontakt oss:

Leder: Lena Tovås

post@evenes-turlag.no

 Redaktør: Lena Tovås. Teknisk ansvarlig: Terje Petter Leiros.

Opphavsrett © 2009-2016 Evenes Turlag. Alle rettigheter reservert. Webdesign ©2024 Web Norge.