blaskjellMange ser fram til at tursesongen skal starte, men enda ligger det mye snø i skog og mark. Det er bare å håpe på at snøsmeltinga får fart på seg, slik at vi slipper å vente så lenge før vi kan begynne å samle poeng i turlagets trimkasser. I mellomtida er det bare å finne andre steder å få seg frisk luft og mosjon. Et godt alternativ er å ta seg en tur i fjæra - få steder er det vel så lett å få skikkelig vårfølelse som ved sjøen.

Å rusle seg en tur i fjæra gir vårfornemmelser gjennom de fleste sansene. Der er mye å se: snøen er borte og alt det rare som har skylt i land i løpet av vinteren kommer til syne. Trekkfuglene er kommet tilbake, rødsildra blomstrer med sine flotte rosa blomster - hele fjæra er full av liv. Lyden av tjeld, vipe og storspove som skriker sine vårsanger mens bølgene slår mot stranda levner ingen tvil om at våren er kommet. Når vi i tillegg kjenner lukta av saltvann og tang, og sola varmer i ansiktet, frister det nesten å gå barføtt i sanda. Det minner oss iallefall om at det blir sommer i år og - tross den lange, harde vinteren! Kanskje tenner vi oss et lite bål nedi fjæresteinene, og koser oss med en god kopp bålkaffe mens vi ser utover sjøen. Slike stunder gir ro i både kropp og sinn.

I fjæra er det også mye spennende å finne for både små og store. Ei lita bøtte og noen poser til å samle fine skjell og steiner i - eller fange krabber og tanglopper - kan være nok til å underholde barna i flere timer. I uminnelige tider har vann og sand tiltrekt ungene, og veldig mange har gode barndomsminner fra lek i fjæra. Mange skjell har da også navn etter barns lek: kuskjell, saueskjell, knivskjell - bare for å nevne noen. Klarer vi å føre den tradisjonen og kunnskapen videre til de yngste i det travle samfunnet vi lever i?

ÅL

Kontakt oss:

Leder: Lena Tovås

post@evenes-turlag.no

 

Kommende aktiviteter
Redaktør: Lena Tovås. Teknisk ansvarlig: Terje Petter Leiros.

Opphavsrett © 2009-2016 Evenes Turlag. Alle rettigheter reservert. Webdesign ©2024 Web Norge.