Årsmøtet 16.2.2010

6.Turlagsrsmte160210_01x

Møtet var godt besøkt - på tross av OL-sending på TV.


Årsmeldinga viste god oppslutning om de aktivitetene som har vært gjennom året, og folk i Evenes går på tur som aldri før: De 20 trimbøkene hadde totalt 7746 besøk. (17 % økning)
34 hadde klart ”topp 20”, og hele 121 klarte kravet til årspremie, som er et pent krus med naturmotiv.
Man kan også se tilbake på ei fin medlemsøkning siste år, og antall medlemmer er nå kommet opp i 216. Laget er dermed i toppsjiktet med hensyn til medlemstall for frivillige lag og foreninger i Evenes.

Den viktigste saka på årsmøtet var aktivitetsplanen for kommende sesong. I den anledning var Ungdomsrådet i Evenes invitert for å komme med innspill på tiltak som kan bidra til at også barn og unge får lyst til å være med på turer og andre friluftsaktiviteter.
Rådet møtte med tre representanter, og de hadde mange gode ideer: sykkelritt, fisketurer eller overnattingsturer med voksne ledsagere, basecamp, egen gruppe for ungdom ved premiering for vanlige turer. De sa seg også villige til å være med i planlegginga, og det hele endte med at årsmøtet vedtok aktivitetsplanen med et tillegg om at det skal utvikles et samarbeid med Ungdomsrådet med sikte på å få flere unge ut i naturen.

Fra aktivitetsplanen ellers nevnes noen få punkter:
Fellestur til Maridalen på Herjangsfjellet, tematur med geologi eller botanikk som emne, Lilletindmarsjen, Niingsmarsjen 14.8., romjulsmarsj, fredagsrenn, løype og fiskeplass for bevegelseshemmede, etablering av gapahuk i Ytre Evenes, oppkjøring av skiløype til Hornsteinen.
Ut fra medieoppslag siste år om at sykefraværet i Evenes er rekordhøyt, ble det også lansert en ide om at Turlaget kan bidra til å snu denne trenden.
Alle undersøkelser viser at det er gunstig for folks helse og velvære med mosjon og friluftsliv.
Derfor vil laget forsøke å få i stand en konkurranse mellom bedrifter og virksomheter om å få de ansatte til å sanke flest mulig poeng i Turlagets løypenett.
Planene er ikke helt klar for lansering enda, men det er allerede i dag bedrifter som benytter seg av slik poengregistreing som et ledd i fysisk aktivitet i arbeidstida. Vi ser derfor positivt på muligheten til å få i stand et tiltak som virkelig kan bidra til å få folk i litt bedre form og dermed få bedre helse.
Valgene ga ingen endringer i styret, løypeutvalget eller hytteutvalget. Åsbjørg Leiros ble valgt inn i redaksjonskomiteen for hjemmesida.
Foto: K.A.P.
Tekst: E.P.

 

Utskrift