2015 - Friluftslivets år

Vassbotn

Evenes Turlag inviterte ordfører Svein Erik Kristiansen ut på tur i anledning lanseringen av  Evenestrimmen  og Ungdomstrimmen 2015. Det var en begeistret ordfører som takket ja til en litt annerledes dag på jobben.

Turen gikk til Vassbotn ved Strandvatnet - et sted som er mye besøkt av publikum, og som Svein Erik kjenner veldig godt. Han overnattet nemlig der under åpen himmel en natt i januar, som innledning på Friluftslivets år 2015.
Ordføreren i Evenes er veldig glad for det engasjementet befolkningen viser ved å delta i de aktivitetene som turlaget legger opp til. Det er veldig posistivt at alle kan delta - løypene er en blanding av lette og noen som er mer krevende. Det bidrar til at de som ellers ikke går så mye ut i naturen kan få et puff til å komme seg ut. Og han er ikke i tvil om at helseaspektet er viktig: All forskning viser at rolig trim passer alle og det forebygger livsstilsykdommer.
Når det gjelder Evenestrimmen og Ungdomstrimmen, så er han klinkende klar på at dette er et unikt tiltak som alle bedrifter, foreninger og lag bør benytte seg av.
Og han er like klar på at det er mye, mye viktigere å delta enn å vinne! Alle som deltar vinner helse- og trivselsgevinst! Dessuten liker han at alle får mulighet til å vinne noen av de mange fine premiene som trekkes blant deltakerne.
Han håper at det dukker opp lag fra nabokommunene også, det ville ha vært helt topp! Det er ikke til å komme forbi at aktivitetene vi har her i Evenes er med på å sette kommunen på "turkartet" i landsdelen, sier han.
Til slutt oppfordrer han folk til å gå tur sammen, gjerne fra samme arbeidsplass eller forening! Ta med mat og drikke, kos dere. Det er med på å bygge godt samhold og arbeidsmiljø.
Og til ungdommene: Bli med på Ungdomstrimmen! Det er et tiltak som du bare finner i vår kommune!
Foto: Evenes Turlag

Utskrift

 

Turregistreringsskjema

(oppdatert for sesongen 2022)

Excel-regneark PDF-fil
Fra og med sesongen 2018 har Evenes Turlag gått over til egenregistrering av besøk og poeng for premiering.